Kinderen zijn kwetsbaar! Die kwetsbaarheid raakt ons keer op keer. Kinderen moeten in een veilige situatie kunnen opgroeien en uit kunnen groeien tot stabiele volwassenen. Daarin is een stabiele en veilige thuissituatie van groot belang. Een heel aantal kinderen hebben dit geluk niet en worden vanwege een onveilige situatie uit huis geplaatst. Omdat wij een stabiel en warm gezin hebben zouden we deze kinderen graag een thuis willen bieden. Het is een mooie manier om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarnaast is het fijn om je eigen kracht in te zetten: namelijk de kracht van ons gezin! Verder is het zo dat we op basis van onze opleiding en werkervaring onze professionaliteit in het gezinshuis kunnen inzetten.

We hebben van 2007-2014 weekendopvang gedaan. Van daaruit is het verlangen ontstaan om in een permanentere vorm iets voor kwetsbare kinderen en jongeren te willen betekenen. Dit is uitgemond in een gezinshuis (start 2014) en fasehuis (start 2018). Hiervoor hebben we verschillende opleidingen gedaan (sociaal pedagogische hulpverlening, zorgondernemerschap, trainingen over hechting en trauma, LSCI, etc.) en staan we geregistreerd bij het SKJ. Daarnaast hebben we een eigen gezinshuiscoach die ondersteund daar waar nodig. Ook proberen we scherp te blijven door het regelmatig bijwonen van een leergroep (collega gezinshuizen) door het inbrengen van casuïstiek en het bespreken daarvan. Daarnaast volgen we beiden een supervisie traject.

Omdat we de betrokkenheid van ouders belangrijk vinden in ons werk, is Ilse in 2020 gestart met de Master contextuele benadering. Deze Master is ondertussen met goed gevolg afgerond. Onlangs heeft ze de opleiding tot systemisch coach afgerond.

We werken samen met zorgaanbieder Coachia. Als jongeren klachten hebben over de zorg aan en begeleiding van hen, dan kunnen ze aankloppen bij onze klachtencommissie of de vertrouwenspersoon van het AKJ. De laatste komt 4 keer per jaar langs om met de kinderen en jongeren in gesprek te gaan.

Als gezinshuis hebben we ons certificaat 'Keurmerk gezinshuizen'. Met dit certificaat borgen we onze kwaliteit als gezinshuis (ISO+ certificaat). 

Deel deze pagina